Vleesgerechten

Lamskroon met peterseliekorst en muntpuree en erwtjes

 

Lamskroon met peterseliekorst en muntpuree en erwtjes

Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 Personen

Equipment

  • aluminium folie

Ingrediënten
  

  • 800 gr lamskroon
  • 500 gr aardappelen
  • 1 el peterselie gehakt
  • 1 el bieslook fijn gesneden
  • 1 teen look
  • 1 el mosterd
  • 2 el paneermeel
  • 300 gr erwten
  • enkele muntblaadjes
  • 100 gr zure room
  • 0.5 st rundsbouillon blokje
  • 1 scheutje volle room
  • bakboter, oliefolie, pezo

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • Smelt 2 el boter zonder te kleuren in een steelpan, voeg de gehakte kruiden en mosterd onder de boter en mix tot een gladde massa, breng op smaak met pezo en schep het paneermeel erdoor, zet aan de kant.
  • Verwarm de oven voor op 180 gr, kruid het vlees met pezo, smelt boter in de pan en bak het vlees snel rondom bruin in heten boter.
  • Leg de lamskroon in een ovenschaal en bestrijk de bovenkant met het kruidenmengsel en verdeel in de braadpan nog enkele klontjes boter. Zet 12 a 15 min in de oven.
  • Blancheer ondertussen de erwten in gezouten water, spoel ze met koud water.
  • Mix de helft van de erwten samen met een beetje munt glad in een maatbeker.
  • Giet de aardappelen af en laat goed uitdampen, voeg de gemixte erwtjes en zure room toe, een scheutje olijfolie en stamp tot een puree, breng op smaak met pezo.
  • Haal het vlees uit de oven, bedek met alufolie en laat nog 5 min rusten.
  • Giet het braadvocht in een steelpan en breng aan de kook, giet er ½ dl water bij en een half runderblokje.
  • Voeg de room toe en laat wat inkoken, breng op smaak met pezo en een beetje mosterd.
  • Stoof de resterende erwtjes aan in wat boter, verdeel de puree over warme borden, snij de lamskroon in mooie stukken en verdeel over de borden.
  • Werk af met de gestoofde erwtjes enkele blaadjes munt en de saus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *