Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta- crumble
Equipment
- bakpapier
Ingrediënten
- 100 gr pancetta
- 800 gr pastinaak
- 1 st prei
- 1 st jonagold appel
- 1 zakje waterkers
- 0.5 bosje peterselie
- 100 gr aardappel
- 1 st ui
- 2 teen look
- 2.5 dl volle room
- 1.5 dl oliefolie
- 1.5 l kippenbouillon van blokjes
- 1 st stokbrood 4 stukken
Instructies
- Schil de pastinaak, appel en aardappel in gelijke blokjes.
- Snipper de look en ui fijn, snij het groen van de prei, wassen en in reepjes snijden.
- Verwarm de oven voor op 200 gr, verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet ongeveer 7 min in de oven tot de pancetta krokant is.
- Verhit ondertussen olijfolie in een grote pot en stoof de ui en de helft van de look, pastinaak , prei en de appel glazig.
- Blus met de kippenbouillon en laat 25 min zachtjes garen.
- Mix de soep, breng op smaak met pezo en werk af met de room.
- Mix ondertussen de peterselie en waterkers met de resterende look en 1.5 dl olijfolie glad in een maatbeker.
- Voeg eventueel nog een klein beetje water toe en breng op smaak met pezo.
- Verdeel de soep over warme kommen en werk af met de groene olie en verkruimel er de pancetta over.