Soepen

Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta- crumble

 

Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta- crumble

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 gr pancetta
  • 800 gr pastinaak
  • 1 st prei
  • 1 st jonagold appel
  • 1 zakje waterkers
  • 0.5 bosje peterselie
  • 100 gr aardappel
  • 1 st ui
  • 2 teen look
  • 2.5 dl volle room
  • 1.5 dl oliefolie
  • 1.5 l kippenbouillon van blokjes
  • 1 st stokbrood 4 stukken

Instructies
 

  • Schil de pastinaak, appel en aardappel in gelijke blokjes.
  • Snipper de look en ui fijn, snij het groen van de prei, wassen en in reepjes snijden.
  • Verwarm de oven voor op 200 gr, verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet ongeveer 7 min in de oven tot de pancetta krokant is.
  • Verhit ondertussen olijfolie in een grote pot en stoof de ui en de helft van de look, pastinaak , prei en de appel glazig.
  • Blus met de kippenbouillon en laat 25 min zachtjes garen.
  • Mix de soep, breng op smaak met pezo en werk af met de room.
  • Mix ondertussen de peterselie en waterkers met de resterende look en 1.5 dl olijfolie glad in een maatbeker.
  • Voeg eventueel nog een klein beetje water toe en breng op smaak met pezo.
  • Verdeel de soep over warme kommen en werk af met de groene olie en verkruimel er de pancetta over.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *