Visgerechten

Op vel gebakken goudbrasemfilet met pasta pesto

 

Op vel gebakken goudbrasemfilet met pasta pesto

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 st brasemfilets
  • 400 gr trostomaten klein
  • chilivlokken
  • 0.5 bosje basilicum
  • 400 gr spinazie verse
  • 1 teen look geperst
  • 1 st sjalot grote, fijn gesnipperd
  • 0.5 st citroen
  • 1 tl honing
  • 20 gr pistache noten ongezouten, grof gehakt

Voor de pesto

  • 2 el pijnboom pitten
  • 24 gr parmezaan geraspt
  • 1 teen look
  • 30 gr basilicum
  • 6 el olijfolie

Instructies
 

Pesto

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en mix het geheel.

De vis en pasta

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal, bedruppel met de honing, citroensap, olijfolie, chilivlokken en pezo.
  • Zet in de oven tot ze een beetje open barsten.
  • Bak de sjalot samen met de look glazig, voeg de spinazie in delen toe en breng op smaak met pezo.
  • Kook ondertussen de pasta al dente en maak de pesto.
  • Kruid de visfilets met pezo en bak ze in de pan met olijfolie gaar. Op de velkant eerst.
  • Meng de pesto onder de pasta, verdeel alles op warme borden en serveer .

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *