Op vel gebakken goudbrasemfilet met pasta pesto
Ingrediënten
- 4 st brasemfilets
- 400 gr trostomaten klein
- chilivlokken
- 0.5 bosje basilicum
- 400 gr spinazie verse
- 1 teen look geperst
- 1 st sjalot grote, fijn gesnipperd
- 0.5 st citroen
- 1 tl honing
- 20 gr pistache noten ongezouten, grof gehakt
Voor de pesto
- 2 el pijnboom pitten
- 24 gr parmezaan geraspt
- 1 teen look
- 30 gr basilicum
- 6 el olijfolie
Instructies
Pesto
- Doe alle ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en mix het geheel.
De vis en pasta
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal, bedruppel met de honing, citroensap, olijfolie, chilivlokken en pezo.
- Zet in de oven tot ze een beetje open barsten.
- Bak de sjalot samen met de look glazig, voeg de spinazie in delen toe en breng op smaak met pezo.
- Kook ondertussen de pasta al dente en maak de pesto.
- Kruid de visfilets met pezo en bak ze in de pan met olijfolie gaar. Op de velkant eerst.
- Meng de pesto onder de pasta, verdeel alles op warme borden en serveer .