Soep van zoete aardappel met krab
Ingrediënten
- 4 st ui
- 2 teen look
- 4 st zoete aardappel
- 1 st rode paprika geschild
- 1 duim gember geschild
- 3 l groentebouillon
- 1 snuif currypoeder
- 1 el garam massala
- 250 gr krab of rivierkreeftjes
- 1 blik kokosmelk
- 1 st rode chilipeper
- olijfolie
Instructies
- Snijd de uien in stukken en snijd de knoflook fijn. Stoof ze samen aan in een scheut olijfolie. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Laat mee aanstoven.
- Schil de paprika, maak schoon, snijd in stukken en doe ze bij in de kookpot. Snijd de gember fijn en voeg toe aan de groenten.
- Bevochtig met de groentebouillon en breng op smaak met een flinke snuif currypoeder, garam massala en ¼ van de rode chilipeper.
- Laat de soep onder deksel 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.
- Mix de soep fijn en voeg een ½ blikje kokosmelk toe.
- Leg wat vers krabvlees (of rivierkreeftjes) in de soepkommetjes en schep de soep erover. Werk af met nog een scheutje kokosmelk en voor de liefhebbers een beetje fijngesnipperde chilipepers.