Amuze/aperitiefhapje

Soep van zoete aardappel met krab

 

Soep van zoete aardappel met krab

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Amuze
Keuken Belgisch
Porties 30 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 st ui
  • 2 teen look
  • 4 st zoete aardappel
  • 1 st rode paprika geschild
  • 1 duim gember geschild
  • 3 l groentebouillon
  • 1 snuif currypoeder
  • 1 el garam massala
  • 250 gr krab of rivierkreeftjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 st rode chilipeper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de uien in stukken en snijd de knoflook fijn. Stoof ze samen aan in een scheut olijfolie. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Laat mee aanstoven.
  • Schil de paprika, maak schoon, snijd in stukken en doe ze bij in de kookpot. Snijd de gember fijn en voeg toe aan de groenten.
  • Bevochtig met de groentebouillon en breng op smaak met een flinke snuif currypoeder, garam massala en ¼ van de rode chilipeper.
  • Laat de soep onder deksel 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.
  • Mix de soep fijn en voeg een ½ blikje kokosmelk toe.
  • Leg wat vers krabvlees (of rivierkreeftjes) in de soepkommetjes en schep de soep erover. Werk af met nog een scheutje kokosmelk en voor de liefhebbers een beetje fijngesnipperde chilipepers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *