Raketslasoep
Ingrediënten
- 1 st ui
- 1 st wit van prei
- 1 st aardappel
- 2 l water
- 200 gr raketsla gewassen, zonder steel, enkele blaadjes apart houden
- 4 blokjes groenten bouillon
- 2 dl room
- 16 st gedroogde tomaten op olie
- 4 plak ardeense ham fijngesneden
- 4 el parmazaan geraspt
Instructies
- Snij de gewassen prei, ui en geschilde aardappel grof en stoof in wat boter.
- Doe na 10 min. het water en de bouillonblokjes erbij.
- Laat 30 min. zachtjes koken en voeg op het laatst de grof gesneden raketsla toe.
- Laat nog 5 min. doorkoken en mix de soep.
- Voeg de room toe en warm door.
- Serveer iedere portie met wat tomaatjes en fijngesneden ham. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en werk af met raketsla .