Soepen

Portugese tomatensoep

 

Portugese tomatensoep

Bereidingstijd 35 minuten
Gang Soep
Keuken Portigal
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 2 st wit van prei
  • 2 st uien
  • 2 st wortelen in blokjes gesneden
  • 300 gr aardappel geschild en in blokjes
  • 50 gr boter
  • 1 dl tomatenpuree
  • 1.5 dl water
  • 4 blokjes vleesbouillon
  • 20 gr rijst
  • 1 st grote tomaat
  • 2 teentjes look geperst

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pot en stoof de prei,uien, wortelen, look en aardappelen aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee stoven, bevochtig met water en voeg de bouillon blokjes en peper toe en laat zachtjes koken onder deksel
  • Zet ondertussen een pot met water op het vuur en breng aan de kook, maak een kruisje in de tomaat en dompel ongeveer 10 sec onder in het kokend water. Neem een kom met koud water en laat de tomaat er even in afkoelen om daarna te pellen, in 4 snijden, de pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden, zet apart.
  • Kook ondertussen de rijst gaar zoals op de verpakking. Als de soep gaar is mixen, van het vuur nemen en de garnituren toevoegen.
  • Serveer in een warme soep tas.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *