Soepen

 Pompoensoep met harissa

 

 Pompoensoep met harissa

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg pompoen
  • 7.5 dl kippenbouillon
  • 7.5 dl melk
  • 1 potje room
  • 1 st koriander fijn gehakt
  • 5 el harissa
  • 1 snuif nootmuskaat
  • 1 tl suiker

Instructies
 

  • De pompoen schillen en pitten en vezels in het midden verwijderen.
  • Het vruchtvlees in stukken snijden en in een grote pot in de bouillon en de melk 15-20 min. zachtjes laten garen.
  • De soep mixen en wat suiker, nootmuskaat , peper en gehakte koriander toevoegen.
  • De harissa en room naar eigen smaak toevoegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *