Soepen

Pastinaak-knolseldersoep met groentechips en reepjes kipfilet

 

Pastinaak-knolseldersoep met groentechips en reepjes kipfilet

Bereidingstijd 35 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr knolselder geschild en in blokjes
  • 300 gr pastinaak geschild enkele schijfjes, rest in blokjes
  • 2 st uien gesnipperd
  • 2 teen look geperst
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 150 gr kipfilet in fijne reepjes

Instructies
 

  • Snij van de pastinaak flinterdunne schijfjes en leg opzij.(voor afwerking)
  • Stoof de rest van de groenten glazig in de olijfolie en blus met de kippenbouillon.
  • Voeg de takjes tijm toe en laat 20 min onder deksel sudderen.
  • Verhit ondertussen in een pan een bodem olijfolie en bak de pastinaak schijfjes krokant, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • Snij ondertussen de kip in fijne reepjes, haal de takjes tijm uit de soep en mix glad, breng op smaak met pezo.
  • Schep de soep in warme kommen en werk af met de kip en pastinaak chips.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *