Soepen

Italiaanse mosselsoep met pesto

 

Italiaanse mosselsoep met pesto

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de pesto

  • 1 bosje basilicum
  • 2 teen look
  • 25 gr pijnboompitten
  • 25 gr parmazaan kaas gemalen
  • 1 dl olijfolie

Voor de soep

  • 1 kg mosselen
  • 1 st ui fijn gesneden
  • 2 stengels bleekselder
  • 25 gr boter
  • 1 l water
  • 2 blokjes visbouillon
  • 3 el bloem
  • 1 dl room
  • 1 el basilicum gehakt

Instructies
 

  • Kook de gewassen mosselen gaar in ca. 5 min. Haal ze uit de schelp en zet opzij.
  • Maak de pesto in de cutter of met een staafmixer.
  • Smelt de boter in een kookpot en bak hierin de ui en selder in ca. 5 min. glazig niet bruin. Roer de bloem erbij en laat 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg al roerend beetje bij beetje het water toe, breng de soepaan de kook.
  • Voeg de visbouillonblokjes en wat peper toe.
  • Kook de soep op een matig vuur gaar.
  • Wanneer de soep gaar is het vuur zeer laag zetten.
  • Voeg de mosselen, 1 el pesto per pesoon en de helft van de room toe en verdeel de rest van de room over 4 warme borden, dien de soep onmiddellijk op.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *